Mesteri gondolatok – gondolatok Mesterektől

 

Sri Vasudeva újévi üzenete  2009

 

  Az élet a földön egy feladat

  A föld megmarad ugyanolyannak, a nap is ugyanaz, nem arról  van szó hogy 2009-ben másik napunk lesz, hanem arról amit ez jelent nekünk. Minden nap amire ébredünk egy új nap, amit kiinduló pontnak tekinthetünk és azt mondhatjuk “. A mai napom jobb lesz mint a tegnapi”.

Szintén fordulópont minden perc; “Minden percet jobbá teszek, ebben a 60 másodpercben mindent jobban fogok csinálni, mint az előzőben.” Az idő megengedi nekünk, hogy visszaemlékezzünk, megengedi nekünk a jelen pillanatot és megengedi nekünk a jövőt. Természetesen sokunk azt mondja, lényünk egy része az időtlenségben él, az idő pedig a változásé, mert a föld mozog, csak az idő fogalma a miénk.

Anyagi testünk miatt az idő csapdájába estünk.  Alapelv, hogy minden teremtménynek van élettartama és van végzete, ami a halál.  A Bhagawad Gita azt mondja, bármi születik is, meg kell halnia.  A földnek, a naprendszernek, a világegyetemnek is kora van ( körülbelül 13 milliárd  éves ), bizonyos ideig fennmarad, majd megszűnik létezni.

Földi testednek meghatározott számú napja, perce van a világban. Ennek tudatában élsz?

Vagy  figyelmen kívül hagyod és meghagyod a későbbi éveidre, amikor a test már törékennyé válik?

 Ha szabadságra, vagy más okból külföldre kell utaznod, napjaid korlátozott számánál fogva mindent el szeretnél érni amire szükséged van. Ugye igaz?  Nem szeretnél befejezetlen ügyet hagyni. Ez rossz érzést kelt, a teljessé tételnek nincs értelme.  Nos, most szabadságon vagy. Van idelent elintézendő ügyed amire gondot kell fordítanod és remélhetőleg be is fogod fejezni.

 Láttam embereket dolga végezetlenül meghalni. Láttam őket haláltusájukban sírni befejezetlen dolgaik miatt.  Jó, ha a dolgok véges voltának figyelembevételével tudsz gondolkodni. Életvezetés szempontjából ezt idővonalnak nevezzük. Feladatunkat egy idővonalra helyezzük, így meglátjuk hány napot fog igénybe venni megvalósítása. Azután biztosítani akarjuk, hogy a feladatot befejezzük ennyi idő alatt. Tehát a földi élet egy feladat. Sok időd van rá hogy tedd a dolgod.

 

Az ősi indiai hagyomány szerint ‘száz évig élhetsz’. Arra törekszünk, hogy száz évig éljünk. Századokon át az emberek negyven évig éltek az élet körülmények miatt. Ahogy a feltételek jobbak lettek, az élettartam nyolcvan évre nőtt és ez tovább emelkedik. Általában ekkora élettartammal számolhatunk, néhányunk azonban hosszabbal. Van egy jó barátom  Dél Floridában, Mahashri-nak hívják. Nem rég töltötte a 96. évét nagy bölcsességben. Azt mondta, “Látásod Guruji, olyan lökést ad nekem mely meghosszabbítja az életem.” Zenét és nyelveket tanul. Lenyűgöz engem ez  az emberi teremtmény. Jól teszed ha az életed tervbe ágyazod, a tested nem  él örökké. Addig van erre lehetőséged, amíg fiatal vagy.

 Minden célod közül lelki céljaid legyenek a legerősebbek

Kívánom, hogy célod az legyen, hogy mielőtt elhagyod ezt az életet, ébredj a tőled telhető legmagasabb szellemiségre. Kívánom, hogy lelki céljaid minden más célodnál fontosabbak legyenek. Tudod miért? Mert ez által megvalósíthatod más terveidet is és ez az amiért itt vagy a földön.

Nem azért jöttél ide hogy gyermekeid legyenek, mert gyermekeid elhagynak. Nem  azért jöttél ide,  hogy házakat építs mert a ház elöregszik és fel kell újítani, mindegy hogy mennyire tartod karban, folyton csak öregszik. Nem azért jöttél ide hogy autókat vásárolj, mert azok is elöregszenek. Nem azért jöttél hogy pénzt gyűjts, mert nem viheted majd magaddal.  Egészen bizonyos hogy  nem ezek miatt jöttél ide. Ezek a dolgok segítenek a túlélésben, kényelmet biztosítanak utazásod során de nem lehetnek az elsőszámú céljaid.

Elsőszámú célod felfedezni mi van ebben a testben, mi jött ebbe a testbe, mi él ebben a testben és megérteni teljes egészében. Ez a legfőbb cél. Amikor erődet anyagi javak megszerzésébe és az élet örömeire fordítod, elfelejted a valódi célodat. Így életed betöltetlenül hagyod magad után.

Ezekről a dolgokról le kell válni. Ha meg akarod kímélni magad a fájdalomtól és nyomorúságtól, el kell tőlük szakadnod. Ez nem azt jelenti hogy fel kell adnod, kerülnöd kell mindent, hanem inkább azt hogy ne akarj tulajdont, ne akarj birtokolni. Ezt jelenti. Bármilyen anyagi doldogba kapaszkodsz, kicsúszik kezeid közül.  Semmit sem birtokolsz ezen a világon.

Emberi testet kaptál hogy megtapasztald a létezést ezen a síkon, de mindent itt fogsz hagyni. Minden amit a magadénak mondhatsz az, amit emberi létezésed során megtapasztaltál. Csak az lehet a tiéd amit megtanultál a szerzeményekből és kellemes élményeidből, mert ezeket viszed bennsődben tovább.

A következő évben el kell határoznod hogy kicsit többet fogsz növekedni tudatosságban, öntudatban, önazonosságban és önmagad megismerésében.

Hogyan élhetnél a nélkül, hogy elmédet  irányítani tudnád?  Hogyan tudsz elfogadni egy irányítatlan elmét? Hogyan  élheted az életed érzéseid folytonos csatájában?  Hogy teheted ? Nem szeretnél inkább érzelmi szabadságban és egészséges testben élni? Ez az amit a mindennapok kínálnak neked,  lehetőséget a tanulásra, növekedésre és fejlődésre az emberi megtapasztalás terén.

Ezeket a dolgokat saját életem erejére alapozva  mondom nektek. Nem prédikálok hanem elbeszélgetek veletek. 20 éves koromban komolyan kutattam önazonosságomat, eltéríthetetlenül, soha föl nem adva. 24 éves koromra teljes egészében megtapasztaltam ki is vagyok valójában és életem hátralévő része ennek megnyilvánulása ez emberi világban. Egyre többet tanulni az emberi világban, megértve ki vagyok én, a kötődésektől mentes.

Amit ma mondhatok, élvezem az életet minden esendőségével, élvezem hogy élek míg tudom hogy testem meg fog halni de benső lényem halhatatlan. Élvezem az emberi megtapasztalást mert érezhetem lelkem erejét, mert irányíthatom az elmém, irányithatom érzéseimet, mert feltétel nékül szerethetek és mert nem félek a haláltól. Élvezhetem az emberi megtapasztalást.

Van -e célja az életednek?  Van -e terved az anyagi dolgok mellett?  Készits egy szellemi célt, tartsd meg erősen minden nap és tudd, hogy ha kitartasz mellette minden anyagi szükségleted teljesülni fog. Ha valóban szeretnéd hogy anyagi szükségleteid tökéletesen kielégüljenek, keresd az Isteni Tudatosságot, merülj el még több isteni tudatosságban és minden anyagi szükségletednek gondját viselik. Ez biztos. Tudod miért? Azért, mert nem leszel mohó, semmit nem akarsz birtokolni. Bármid is legyen, nagyon boldog leszel vele. És ha a a végzet sokat kínál neked, meg akarod majd osztani. A baj az, hogy mohók vagyunk, tele vágyakkal és mindig többet akarunk. De a szellemi tudatosságban nincs mohóság.

Az  Új Évben törekedj új irányt adni az életednek, törekedj a lelki erősségre ahol nincs félelem. Igaz, hogy ha az Istenséggel sétálsz nap mint nap, védetté válsz. Napjainkban igazán szükség van rá ebben az országban. Védettnek szeretnénk érezni magunkat. Ha megmaradsz az isteni térben, ha tudatosul benned az Isteni jelenlét életedben, ha ennek tudatában telik a napod, védett leszel. Minden szent szöveg azt mondja, védett leszel – “Emlékezz rám és én  emlékezni fogok rád” , “Gondolj rám és én gondoskodni fogok szükségleteidről”.

Hogy kezded a napodat? Hogy éled meg a napodat?  Hogy fejezed be a napodat?  Én megérkeztem abba az állapotba, amikor másra sem tudok gondolni csak minden pillanatban  az istenire. Ez egyáltalán nem nehéz, nem is lehetetlen, mert bárhova is nézek, a dolgok nagyszerűségét látom. A teremtés önmagában gyönyörű. Hogy nem tudsz Istenre gondolni amikor az élet nagyszerűségét látod?  Amikor az égre nézel, amikor az óceánt figyeled, a növényi életet vagy akár csak egy kis hangyát, hogy nem látod bennük az  istenit? Ha figyeled, hogy lesz a magocskából fa,  hogy növekszik a gyermek az anyaméhben, hogy nem látod az isteni munkát?

Csak beesel az ágyadba és álomba zuhansz távol a fáradtságtól és felejtéstől? Vagy a nap végén köszönetet mondasz azért, hogy jól telt a napod?  Mondasz -e ilyenformán  köszönetet “Köszönöm a csodás napot, még a nehézségeket is, mert tanultam belőlük”? Igy éled napjaidat az isteni tudatosságban.  Ezért mondom hát, hogy másra sem tudok gondolni csak az Istenire minden pillanatban, és kivánom, bárcsak te is igy tennél.

Isteni erő teremtett bennünket.  Isteni erő által létezünk. Oda fogunk visszatérni, hogyan is élhetnék ettől elkülönülten, nem figyelembe véve azt? Ez az anyagi világ vonzása, ez az anyagi világ rabszolgasága, ez az anyagi világ illúziója.

Ahogy belépünk az Új Évbe, engedjük meg magunknak a legmagasabb cél kutatását, mely a bennünk  lévő űr mélyét érinti meg, hagyjuk hogy tudatosuljon az Isteni jelenlét mások tiszteletén, mások szeretetén  és mások szolgálatán keresztül a külső világban.

Fordítsatok figyelmet a testetekre.

A társadalom egészségtelen testet táplál. Egész nap egy irodában ülni határozottan nem egészséges. Szakértők azt tanácsolják nekünk, hogy álljunk fel és sétáljunk egyet, ne nézzük állandóan a monitort, lélegezzünk mélyeket és mozgassuk meg magunkat a széken ülve. Ha fiatal vagy, már korán fordíts figyelmet a testedre, így hosszú és egészséges életed lehet. Ha  idősebb vagy, már nagyobb a felelősséged. Fordíts figyelmet a testedre kérlek. Tested csak egy van életed során, lehetősége van a tanulásra, növekedésre és fejlődésre.

 

Ha arra gondolok, mit szeretnék befejezni,  még nem akarom itthagyni a világot.  Tudom, egyszer eljön az én időm is amikor menni kell, de boldog leszek amikor eljön mert amit kell, be fogom fejezni. Nem akarod hogy tested ellened forduljon, nem akarod hogy megbetegedjen idő előtt. Vigyázz a testedre .

 Energiáink befolyásolják a teret. Az energiák, melyeket kisugárzunk befolyásolják a teret. A tér tehát hordozza az emberek enegiáit.  Bármilyen helyiségbe lépve, könnyűszerrel meg tudom mondani milyen tevékenység folyik ott. Bárhol is vagy, legyen az munkahely vagy hálószoba a házadban  próbáld megszenteltté tenni jó gondolatokkal, jó zenével, jó energiával, és ez fenntart  téged. Mit érzel amikor belépsz egy ilyen térbe?  Ez az, ahogyan fenn kell tartanunk. Így kell fenntartanod a hálószobádat. Meg vagyok győződve arról is, hogy minden házban kellene lennie egy ima szobának.

 

Köszöntsük az Új Évet a szeretet és boldogság szelemében, a fényesebb jövő igéretében.   

 Egy ilyen erőteljes, inspiráló üzenet után Anandiji és Guruji bevezetett bennünket a gyönyörű ‘Tarif Us Khudaa Kee’ iszlám énekbe, amely Allah dicsőségét hirdeti, aki megalkotta a világot; milyen csodálatos az ő teremtése, a föld és az ég.

 

 A 2008. év utolsó órájában Guruji a gyönyürű ‘Govinda Bolo Hari Gopaala Bolo’val  folytatta az éneklést, amely Isten szent neveinek mondogatása. Ezt a szépséges‘Hare Rama Hare Krishna’ Maha Mantra követte.

 

 

A Gayatri Mantra jelentése

 

            “A mantra amivel az Új Évbe lépünk a Gayatri Mantra. Ez a mantra tisztelet Isten minden teremtménybeni megnyilvánulának a ‘Bhur, Bhuvah, Swah’-ba, ahol a Bhur a földi sík, Bhuvah az asztrál sík és Swash a mennyei sík. A spirituális öntudatra ébredtek és  akik megerősödtek a magasabb szintű tudatosságban, testüket elhagyva egy magasabb szintű birodalomba kerülnek.

 

 

Azok, akik anyagi gondolkodásúak azon a szinten maradnak amely közel van az anyai világhoz,csak nem tudnak feljebb jutni. Ha nem vizsgázol jól, ha nem jól teszed a dolgaidat, akkor alacsonyabb osztályokban maradsz. Ez a mantra az összes dimenziót felöleli.

 

 

‘Tat” jelentése – leírhatatatlan, ‘Savitur’ jelentése, sugárzó mint a nap,’Varenyam’ jelenti az imádatot. ‘Bhargo’ ami elveszi a tisztátalanságot és isteni jellegű, ‘Devasya’ Istenhez hasonlót, sugárzót  jelent, ‘Dhīmahi’ pedig azt, hogy meditálok. Ezek jelentése, hogy meditálok mindezen szépséges Isteni minőségeken.  ‘Dhiya Yo Nah Prachodayāt’ jelentése: világosítsd meg az elmémet, hozz fényt az értelmembe.

 

Az emberi létben a legnagyobb ajándék elménk megvilágosodása, amikor megérjük a világot. “Világosítsd meg az elmémet”.  A ‘Gayatri Mantra’ többezer éves és sok-sok ember ismételte, melynek energiája koszmoszban van. Ma, amikor ismételgetjük ezt a mantrát, valójában ráhangolódunk azoknak az embereknek az enegriájára, akik energiát fektettek a mantra éneklésébe. Mai világunkban szükség van a megvilágosodásra. Világosodjon meg elménk ahogy  közeledünk 2009-hez, tisztátalanságainkat törölje el az Istenség sugárzó szépsége.

 

Guruji a 2009. év köszöntésére a Gayatri Mantra énekbe és mantrába  kezdett velünk

Om Aum Bhur, Bhuvah, Swah

                         Tat Savitur Varenyam

                         Bhargo Devasya Dhīmahi

                         Dhiyo Yo Nah Prachodayāt

 

            “Üdvözlet mindenkinek 2009. Január 1-jén!  Az óévet imával fejeztük be és az újévbe imával lépünk. Emlékezz a Gayatri Mantra mantrára, mellyel az új évet kezdtük

 

 Guruji-val elénekeltük a szépséges Guru Aarti dalt, a ‘Sadguru Kee Aarati’-t. Ezt követte az összetartozás mantrája, ami arról szól, hogy együttesen védettek lehetünk, együtt tápláltak lehetünk, együtt erősek lehetünk, együtt tudásunk fénnyel teli lehet és túl a különbözőségeken valaha egyesülhetünk. ‘Om Saha Naavavatu’

Boldog  2009 es évet

 

 

            Ez bennünket az Új Évbe. Kívánok mindőtöknek, családotoknak és barátaitoknak sikeres Új Évet 2009-ben. Kívánom hogy minden amit magatoknak kívántok adasson meg nektek Isten tökéletes módján. Ne a te általad kívánt módon, hanem Isten tökéletes módján.

Boldog Új Évet Mindenkinek. Köszönet minden segitségért melyet a Blue Star-nak nyújtottatok, s melyet nagyra becsülünk és továbbra is számítunk rá valamint imáitokra.

Sok célunk van, melyet ebben az évben el szeretnék érni, számítunk támogatásotokra és imáitokra.

Mindenkinek nagyon köszönöm. Isten áldjon benneteket. Namaskar.

 

Reklámok

Hozzászólások: "Sri Vasudeva 2009 Újévi üzenete" (1)

  1. Isten Áldja meg az Igazakat, a Jókat, és adjon megvilágosodást azoknak, akik eltévedtek anyagi síkon, és elvesztették a legfontosabbat, önmagukat, hiszen mindenkiben van Jó, de befolyásolják a földi alacsony szintek. Lépjenek túl határaikon és megtalálják az Ősvényt……….. és a Szeretet Útját

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Címkefelhő

%d blogger ezt kedveli: