Mesteri gondolatok – gondolatok Mesterektől

 

Echart Tolle

Echart Tolle

 

Echart Tolle figyelmét és tudatosságát a jelen pillanatra korlátozza, nem törekedve semmi többre, mint hogy egyedül abban időzzön. Arra int bennünket, hogy ne vegyük túl komolyan az elmét – vagyis ne időzzünk a múltban és a jövőben.

Vele ülni nem jelent mást, mint elmerülni az időtlen Jelenlét mélységes atmoszférájában. Elvonlásainak csúcspontját ölelései jelentik, melynek során módunk nyílik belenézni tiszta, kék szemébe, amelyben a nyugalom és a határtalanság óceánja tükröződik.

Ahogy ő maga tette, bennünket is arra buzdít, hogy feloldjuk az érzelni szenvedést, melyet “fájdalomtestnek” nevezett el, engedjük el a “lélektani időről” alkotott fogalmainkat, és maradjunk a jelenben, mely amúgy is az egyedüli létező. Ha megszabadulunk elmebeli építményeinktől, az egóval való azonosulástól, és avalóságnak vélt mulandótól, akkor megnyílunk a “létezés örömének”.

Mindennapi életünk drámáin, boldogságunk és boldogtalanságunk illúzióján és a szenvedéshez való ragaszkodásunkhoz túl található az a felismerés, melyre oly sokan vágyunk. Úgy válhatunk szabaddá, hogy átadjuk magunkat a jelennek, és megszabadulunk félelmünk, konfliktusaink és fájdalmunk terhétől.

Egy mondat, emlyet Echart Tolle egyik szemináriumán hallottunk, kitörölhetetlenül az elménkbe vésődött:

“Sohasem jön el a mostaninál tökéletesebb pillanat”  Ilyen egyszerű a most hatalma!

Reklámok

Hozzászólások: "Echart Tolle Mester" (1)

  1. Rengeteg sok Eckhart Tolle anyagot találtok a http://www.enlightenment-downloads.blogspot.com és http://www.tudatossag-tudataban.blogspot.com oldalakon.

    Tolle gyakran utalt Byron Katie-re, aki szintén megvilágosodott (Négy Kérdés, Édesvíz kiadó) és Ramana Maharsi-ra. Utóbbi tanítványa Papaji (H. W. L. Poonja) és neki Gangaji.

    Utóbbiak tanítása az advaita (ill. azon is túli), Byron Katie pedig a feszültséget okozó gondolatok megkérdőjelezését ötvözi az advaitával (lásd Loosing the Moon c. könyve az angol oldalon).

    Ez azért jó, mert sok ezoterikusnak megjelennek a negatív gondolatok, amikor megkapja a parkoló cédulát, és ezeknek a mélyen rejtőző dolgoknak a tisztításában segít a The Work (A Munka) Katie-től. Tőle is sok anyag van fenn (angolul). De a scribd.com -on fenn van Szükségem van a szeretetedre c. könyve is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Címkefelhő

%d blogger ezt kedveli: